Om firman Liz Emanuelsson/Andlig balans

I drygt 13 år har jag varit verksam som Homeopat  inom friskvård/hälsa och andlighet.

Jag är utbildad till Homeopat med motsvarande ca 40 högskolepoäng i basmedicin i Sverige.  Innan dess, under 80-talet läste jag anatomi på Naturmedicinskt Hälsocenter för att bli Idrottsmassör. Har alltid varit intresserad av fysik och friskvård och tyckte då att ett arbete som idrottsmassör var passande. Livet ville annorlunda, strax efter utbildning blev jag felaktigt opererad på odontologen  Sahlgrenska sjukhuset i GBG vilket medförde många års sjukdom. Homeopati och den alternativa medicinen gav mig så småningom hjälp när den konventionella medicinen var bristfällig. Under samma period gick min Far bort, vilket var en oerhörd förlust och en känslomässig chock vilket gjorde mig öppen och mottaglig i tankar kring stora livsfrågor.

Vändpunkten kom så för att söka svar på stora exenstiella frågor. Jag har haft en Mormor som var både synsk och medial, så det kändes ganska naturligt för mig att ta del av sådan information och tankar om livet. Jag reste mycket, deltog i kurser som bar iväg till många inspirerande kursledare runtom i Världen. Här följer några: Drunvalo Melchisedek www.drunvalo.net i USA, Joan Ocean (delfinsimmaren) på Hawaii. Terry Evans www.creativexperiences.com i Sverige, James van Praagh www.vanpraagh.com i Holland Tony Stockwell www.tonystockwell.com i England.

Är idag efter många kurser och andliga erfarenheter dock övertygad om att jag aldrig kommer att bli full lärd som människa. Att det finns mycket vi alla kan förneka i ren okunskap, ovetskap och oförstånd är jag dock övertygad om. Naturvetenskap är trots allt begränsad med sin uppfattning och kunskap om vad som är  liv och medvetande. Mina erfarenheter har blivit att en bättre hälsa och ett psykiskt välmående är baserat på  kroppslig, själslig men även andlig balans. Även om vi vetenskapligt ej ännu kan bevisa att vi består av en energikropp vilken inkluderar ett andligt medvetande.

Att ta hand om kroppen genom träning, massage, vitamin & mineraltillskott m m är viktigt. Behöver vi en psykolog för att stödja vår själ i utmanande situationer, eller haft brist på närande/närvarande föräldrar är det avgörande med själslig terapi för att finna styrkan i sig själv inför framtiden.

Vad många kanske inte tänker på, inklusive mig själv var tidigare andligheten utanför religösa dogmer eller religionsprogram.

Har vi genomlevt ett psykologiskt trauma av olika karaktär är risken stor att vi får ett obalanserat tillstånd i vår energikropp, vilket ofta skapar ännu fler fel val i livet o mer obalans uppstår.  Detta påverkar enligt mig direkt den fysiska kroppen och skapar så småningom en synbar sjukdom.

Auran/energikroppen behöver skötas precis som den fysiska kroppen och själen.  Detta gör vi bra genom medveten andning, meditation, avslappning, yoga, och sunda relationer, allra viktigast är relationen med oss själva och det vi har gått igenom i livet även om det som hänt ibland kan ha varit ett rent helvete. Desto mer vi inser hur och att vår energikropp fungerar desto större nytta kan vi dra av den. Vetskap kräver dock ansvar. Enligt min syn på saken har vi människor alldeles för länge varit ovetandes om hela vår existens. Därmed har förståelsen om oss själva som en obegränsad entitet gått förlorat under lång tid.

Tack för att du läste mina rader kring tankar om livet!.